RÄPPE GOIF – IFK BERGA

Räppe GOIF 1 - 2 IFK Berga
14 april - 14:00Teleborgs Sportfält

Räppes hemmapremiär spelades på långfredagen kl 14.00 uppe på Teleborgs Sportfält inför 170 betalande åskådare. 

Räppe startade första halvlek totalt respektlöst och kontrollerade matchen på ett imponerande vis och redan efter 12 minuter kunde Jacob Petersson påpassligt göra 1-0 till hemmalaget. IFK Berga är ett lag med oerhört många meriterade och duktiga fotbollsspelare, men laget gick inte att känna igen under första halvlek då IFK Berga endast förlitade sig på långa chansbollar samt fasta situationer. Oturligt nog för Räppes del kom 1-1 efter 23:e minuter, just efter en fast situation. Räppe fortsatte att trycka på och borde ha förvaltat det spelövertag man hade under den första halvleken. 

1-1 i paus får nog anses som smickrande för IFK Berga, som dock visade på rutin (och skicklighet) då de tog över händelserna i andra halvlek. Räppe trycktes längre och längre tillbaka och efter 75 minuter fick IFK Bergas anfallare på ett vobblande skott från 20 meter som Räppes målvakt tyvärr inte kunde stoppa. Tungt för ett hårt kämpande Räppe som under resterande del av halvlek försökte forcera fram en kvittering, dock utan att lyckas. 

Matchen slutade alltså med en bortaseger för IFK Berga. Räppe kan dock ta med sig en riktigt bra första halvlek, vilket visar på att man inte är i divison 2 för att enbart se och lära. Nästa lördag, den 22:a april, har Räppe nästa match i Divison 2, denna gång mot Österlen FF hemma på Teleborgs Sportfält. Varmt välkomna!