KVARNBY IK – RÄPPE GOIF

Kvarnby IK 1 - 3 Räppe GOIF
8 april - 14:00Bäckagårds plan 1

Lördagens historiska premiär i division 2 mot Kvarnby slutade med en bortavinst med 1-3 för Räppe GoIF.

Matchen startade med att båda lagen kände på varandra och det togs få initiativ till något konstruktivt under matchens första 15 minuter. Därefter började Räppe att hitta in i division 2 tempot och levererade det ena farliga anfallet efter det andra, samtidigt som lagets defensiv kändes oerhört stabil. När alla på, den för att vara ärliga ganska så dåliga konstgräsplanen, gjorde sig redo för halvtid, stack Räppe upp i en kontring där Räppes Kreshnik Asllani tillslut fick in bollen framför mål och Andreas Birgersson stötte in 0-1.

Andra halvlek började likt som den första slutade. Räppe hade kontroll på matchen och efter cirka 55 minuter kunde Jacob Petersson göra 0-2 efter en tilltrasslad situation. Här & då kändes det som att Räppe hade full koll på händelserna. Dessvärre sjönk Räppe längre & längre ner mot egen målvakt, vilket tillät Kvarnby att styra händelserna. Som så många gånger om i fotbollens värld resulterade detta i att Kvarnby i det här fallet, mycket tack vare långa bollar på två starka forwards, fick mer och mer tryck på Räppe och tillslut kom reduceringen efter en mängd ihopslag i straffområdet.

Efter målet fanns det farhågor om att Räppe skulle falla hem ännu mer, med syfte att säkra den ledning man hade. Dock ställde Räppe snabbt om till anfallstänk och kunde göra 1-3 efter en hörna, denna gång med Björn Holmgren som målskytt. Efter detta kontrollerade Räppe händelserna på ett oerhört stabilt sätt och kunde således inkassera föreningens första vinst i division 2. Oerhört skön start & nu gäller det för Räppe att ladda om och visa att premiärmatchen inte var någon engångshändelse, utan att Räppe är ett svårbemästrat lag att möta!